Ansvarligt forbrug og produktion
Vi skal ændre vores måde at producere og forbruge vores varer og ressourcer.
70% af vores ferskvand beregnet til menneskelig brug, går til kunstig vanding i landbruget. Vi skal have en effektiv styring af vores fælles ressourcer. Genbrug og reduktion af affald spiller også en stor rolle.
Virksomheder, der arbejder for mål 12 - Ansvarligt forbrug og produktion
Byoms ApS
Ved at reducere vaskefrekvensen og kemisk rens passer vi bedre på tøjet, så det holder længere. Vi hylder secondhand og via vores Freshen Up gør vi det muligt at fjerne uønsket lugt i tøjet fra tidligere ejere. Vores emballage er så vidt muligt 100 % genbrugt plast. Pakkematerialer er også lavet af genbrugte materialer.
Læs mereTSI Nordic ApS
Ansvarligt forbrug og produktion
Alle PET-flasker er lavet af 100% genanvendt plast og er tilmeldt de respektive landes retursystemer. Derved genanvendes op mod 92% af alle flasker effektivt, og reducerer derved affaldsmængden af de tomme flasker. Ved at genanvende flasker er vi yderligere med til at fremme en bæredygtig cirkulær økonomi.
Læs mereTANDKUNSTEN ApS
Alle krav for Tandkunstens miljøcertificering er overholdt, og det betyder at Tandkunsten anvender Svane- og blomstermærkede produkter både i behandlinger og i rengøringen. Klinikkens udstyr er købt med el- og vandbesparelser for øje og samtidig følger vi med tiden. Vi holder os opdateret med gode sparringspartnere og leverandører. Arbejdsgangene kontrolleres årligt af tredjepart. Klinikken har også fokus på affaldssortering og har siden 2012 været ISO 9001-certificeret, som et bevis på vores kvalitets- og hygiejnesikring.
Læs mereFanø Blokart
Ansvarligt forbrug og produktion
Blokarten er fremstillet i rustfri stål så den kan modstå kørsel på stranden og i vandkanten i saltvand, uden at ruste. Holdbarheden og levetiden forlænges således, hvorved materiale og produktions ressourcer minimeres.
Læs mereMyGraj Aps
Lån i stedet for køb
APP'en MyGraj skaber forbindelse mellem GREJ og venner der har brug for det. Det betyder, at vi deles om jordens ressourcer, så man til cykelturen kan låne sine venners cykeltasker og ikke behøver at købe sin egen motorsav eller trailer, når ens venner eller nabo i forvejen har en stående, der bliver brugt alt for lidt. Det er godt for økonomien, miljøet og din kommende tur eller dit projekt. Vi kalder det ægte deleøkonomi.
Læs mereREKLAMELAND A/S
Holdbare produkter
Om et produkt er mere eller mindre bæredygtigt skal tit ses i forhold til dets levetid. F.eks. kræver emaljepins med verdensmålene på en del energi at producere, men omvendt holder en emaljepin i virkelig mange år (måske over 100 år). Efter en virksomhed er færdig med at bruge badges og pins bliver de typisk solgt videre til samlere på et loppemarked. Dermed er produktets lange livscyklus også afhængig af at produktet er lavet så det kan klare de mange års slid.
Vi prøver at tænke bæredygtighed ind i vores produkter ved at udvikle på ellers traditionelle løsninger og sælger f.eks det vi kalder airstickers på vores stickerland hjemmeside. Disse fungerer ved hjælp af nanoteknologi – små luft lommer der griber til glatte overflader uden lim. Vi har efterhånden lavet alt lige fra spillekort, pins, midlertidige tatoveringer, klistermærker, badges, magneter, nøglesnore og meget andet med verdensmålene og kommer helt sikkert til at lave meget mere af det i fremtiden.